🇳🇱 Is de FP3 A.0118, Android9 OS update gelukt, welke provider heb je?

Echter ik heb sim kaarten van ‘dochters’ van KPN, dus dat kan niet te maken hebben met Vodafone. Of zie ik dat verkeerd?

Dit lijkt mij onmogelijk, want Vodafone verkoopt het toestel überhaupt niet. Ik heb hem simlockvrij van Belsimpel en alleen via Belsimpel kun je hem bestellen met een Vodafone abonnement (heb ik niet gedaan), maar Vodafone zelf biedt het toestel niet aan.

Vandaag was bij mij de update beschikbaar. Ik zit bij KPN (Simyo).

Dat ga ik vanavond checken. Mijn Simyo-kaart zit er nu niet in.

Terwijl ik dit schrijf, ben ik opnieuw handmatig aan het checken of er een update is.
En de update IS ER.
Er zit nu sims in van Youfone en van Xs4all (enkel data).

1 Like

Helaas nog steeds niet beschikbaar voor mij met Vodafone.

Is het een idee om voor € 5 een sim bij Simyo te kopen?
Als je iemand kent in je omgeving met een Simyo kaart, dan zou je gebruik kunnen maken van de vriendendeal. Je krijgt dan beiden € 5 beltegoed erbij.

Het staat me tegen omdat ik al maandelijks betaal voor telefonie en bovendien vind dat met de aanschafkosten van de telefoon ik ook gewoon recht heb op de updates. Nu moet ik extra kosten maken en dat lijkt me niet de bedoeling.

1 Like

Dat ben ik helemaal met je eens.
Echter ik kende iemand met een Simyo kaart en kon zodoende hem € 5 beltegoed bezorgen.
Daarnaast zou je het als een veiligheidsmaatregel kunnen beschouwen, mocht het netwerk van Vodafone eruit liggen, dan kun je met die prepaidkaart van Simyo toch iemand kunt bereiken.
Tegoed is onbeperkt geldig als je iedere zes maanden een keer belt of een sms stuurt.
Nee, ik heb verder niets te maken met Simyo.

1 Like

Je kunt bij een kiosk of een sigarenboer of iets dergelijks zo’n gratis Lebara of Lyca-simkaart halen. Dan zit er geen beltegoed of Internet op, maar misschien haalt het iets uit als je met zo’n simkaart in de telefoon met wifi verbindt?

Ik heb een hele stapel van die kaarten voor als Google/Microsoft/ander naar bedrijf weer een telefoonnummer wil voordat ze me laten inloggen, dus desnoods kan ik er eentje opsturen.

2 Likes

Dat was nou precies mijn idee waarom ik nu een prepaidkaart van Simyo heb aangeschaft.
Een van de voordeeltjes van de Fairphone, dual sim.

1 Like

Hahah allemaal leuk en aardig maar het blijft een principekwestie :sweat_smile: ik wil gewoon geen geld betalen voor iets waar ik al voor betaald heb. Fairphone of Vodafone moet dit netjes oplossen, ik niet.

1 Like

Ben ik nou de enige die zich afvraagt waarom dit operator specifiek is ?

1 Like

Nee, die vraag leeft bij meer mensen.

1 Like

Ik heb ook Simyo (prepaid) en zie dat de update nu beschikbaar is (ben aan het installeren). Een paar dagen geleden was de update er nog niet.
Ik heb de telefoon bij FairPhone gekocht.
Operatorspecifiek kan ook telefoonnummerspecifiek zijn. Om overbelasting van het netwerk te voorkomen is het logisch dat niet alle telefoons tegelijk een update krijgen. Maar er zit wel veel tijd tussen.

2 Likes

Hoi, ter info, update ging prima met simkaart van KPN.

2 Likes

T-Mobile pre-paid sim gekocht. Sindsdien werkt het (110 en 118) als ik enkel die sim aanzet. Update verloopt via WLAN.

2 Likes
3 Likes

Hoeraaa! Ik las in het Engelstalige stukje dat weer wat mensen de update hadden gekregen dus net gekeken en ik heb hem nu ook met Vodafone, de update van april :slight_smile: Toppie! Hopelijk mag ik voortaan wat sneller meedoen met alle updates.

3 Likes

Happy with things becoming normal :wink: Like @Linn, I was just offered the A.0120 update (while on A.0118) through provider hollandsnieuwe (Vodafone NL network). Yay! No more need for SIM swappin’ tricks.

2 Likes

A.0120 update gelukt vanaf A.0118 met enkel Vodafone sim enabled. Heeft A.0118 het opgelost?