Potrzebuje wyłączyć 4G Calling i ustawić Prefered Network Type na 3G/2G - wtedy działa.
Jeżeli ustawie Prefered Network Type na 5G/4G/3G/2G i wyłącze 4G Calling to nadal działa (pokazuje kto do mnie dzwoni) ale nie mam internetu (data transfer) - nie wiem czemu.
Więc na ten moment jedynym rozwiązaniem jest wyłączyć 4G Calling i ustawić Prefered Network Type na 3G/2G aby pokazywało kto do mnie dzwoni i mieć internet.
Ja juz nie wiem które działa a które nie, poddałem się XD
Mało kiedy ktoś do mnie dzwoni stwierdziłem że najwyżej napisze jeśli ważne a ja nie odbiorę lol.
Mam nadzieję że to jest problem software a nie hardware i że FF rozwiąże problem w pewnym momencie - na żadnym innym telefonie się jeszcze nie spotkałem z takimi problemami.
@Arcee7321 wcześniej napisałeś że masz dane przy ustawieniu 4G/3G/2G, teraz, że niestety nie.
rzutem na taśmę wrzucę jeszcze rejestrację IMS dyskutowaną w podobnym wątku. tam też nie było klasycznego szczęśliwego zakończenia, OP przerzucił się z vikingów na T-mobile bodajże4
ja musiałam to IMS włączać poprzez kontakt z infolinią (plus), i pewnie zobaczycie, że trochę mi zeszło, żeby rozkminić temat
Z tym “nieznane” to nie ma znaczenia jaki telefon czy sieć.
Kiedyś było to opisane na niebezpieczniku jak ludzie roamingu mieli problemy gdzie po zakończeniu rozmowy telefon dzwonił znowu i odtwarzał całą rozmowę jeszcze raz.
Roaming czasem działa przez pośredników którzy łączą oba kraje przez VoIP i nie “powielają” numeru, stąd czasem gdy dzwoni moja rodzina na mój polski numer w DE widzę “nieznany” albo i nawet jakiś kod zupełnie innego kraju jak Austra czy Włochy.
Tyle że jak ustawie 3G/2G i wyłącze 4G Calling to widze kto do mnie dzwoni, a jak ustawie 5G/4G i włączę 4G Calling to wszystko jest jako “Nieznane” i nawet nie widzę numeru. A są to znajomi, którzy mieszkają w polsce i dzwonią z polskiego numeru, jak przełoże kartę tą samą co w Fairphone do innego telefonu, to działa wszystko, a na Fairphone tylko działa na 3G.
Sieć ma znaczenie, bo na T-Mobile nie ma takich problemów (już testowane). T-Mobile jest też na oficjalnej stronie Fairphone jako “wspierane”.
Na Play są takie problemy (sam mam) i z tego co wiem w Plusie też.
Cześć! Od dawna przymierzam się do przesiadki na FP. Czy ktoś może się podzielić wrażeniami, jak FP6 działa w sieci Orange? Czy jest ten problem z dentyfikacją dzwoniącego przy korzystaniu z 5G?
Mam jeszcze FP3, który bez problemu działa w Play, oraz w dowolnych sieciach za granicą (nawet na Białorusi). Nagle kupuje nowy FP6 nie jest kompatybilny z Play. Mam nadzieję że to rozwiążą.
Hej, korzystam ze swojego FP6 od trzech miesięcy w nju (na sieci Orange) i nie mam z nim żadnych problemów. Działa WiFi Calling, VoLTE i 5G bez żadnych kombinacji. Mam fizyczną kartę SIM, jeśli to ma jakieś znaczenie dla kogoś.
Edit: z roamingiem zagranicznym też nie było problemu.
Mam FP4, z systemem LineageOS for microG. Sieć Orange. Niedawno w dziwnych okolicznościach karta SIM mi się zepsuła, więc sprawdziłem, że eSIM działa. VoLTE nie widzę w opcjach.
Co ciekawe przy ustawianiu eSIM, skanowanie kodu QR nie działało. Ale mogłem zwykłą aplikacją aparatu zeskanować, skopiować tekst, wkleić w konfigurację eSIM i dalej poszło.